juni 2017

Workshop boomkikkers fotograferen met Bob Luijks

Vandaag naar Limburg getogen om de workshop te volgen. Als eerste klus stond op het programma om de boomkikkers te vinden, Bob waarschuwde al dat het waarschijnlijk niet mee zou vallen omdat de omstandigheden niet ideaal zijn/waren. Eerst was het veel te heet en vandaag was het te winderig en miezerig. Na een klein half uurtje vond Bob er eentje en dat is ook de enige die we de gehele middag hebben gevonden.

 

Fujifilm X-T2

De compacte systeemcamera is voorzien van een 24,3-megapixelsensor van het aps-c-formaat. De camera kan 4k-video's vastleggen en fotografeert in combinatie met een optionele booster grip met maximaal 11fps.

De Fujifilm X-T2 is de opvolger van de X-T1 die in 2014 op de markt kwam. Het nieuwe model heeft een hogere resolutie van 24,3 megapxiels, op een sensor van het aps-c-formaat. Ook is het hybride af-systeem, dat gebruikt maakt van contrast- en fasedetectie, verbeterd. Er zijn in totaal 325 focuspunten beschikbaar, waarvan er 169 gebruik maken van fasedetectie.

Camera obscura (optica)

 

In een camera obscura en gaatjescamera werpt het licht een omgekeerd beeld op de achterwand
In een camera obscura en gaatjescamera werpt het licht een omgekeerd beeld op de achterwand 

Een camera obscura (Latijn voor 'donkere kamer') is een verduisterde ruimte waarbij in een van de wanden een klein gaatje is aangebracht, later ook wel een lens. Het hierdoor invallende licht werpt een afbeelding van de buitenwereld op de tegenoverliggende wand. Net zoals bij afbeelding door een lens het geval is, wordt de buitenwereld op zijn kop afgebeeld. Als de achterwand van de camera obscura doorzichtig wordt gemaakt (bijvoorbeeld met matglas) is de afbeelding van buitenaf te zien. De scherpte van het beeld heeft te maken met de afstand van het beeld tot de lens of het gaatje en met de grootte van het gaatje zelf.

Een bijzonder aspect van de camera obscura is dat de opnamen een oneindige scherptediepte hebben, tenminste de versies zonder lens.

Voordat de lichtgevoelige plaat was ontdekt (rond 1800) was de camera obscura een kermisattractie. Men kon immers de wereld buiten ongezien bespieden. Met spiegels werd ervoor gezorgd dat de afbeelding weer rechtop kwam te staan.

Sony 3D Bloggy

Productbeschrijving

Naar de Photo and adventure beurs geweest in Duisburg

Vandaag al vroeg vertrokken om op tijd in Duitsland te arriveren. Was nog nooit op deze beurs geweest en dus erg benieuwd hoe het eruit zou zien. Ik had al wel hoge verwachtingen door het lezen van de website: http://photoadventure.eu/english/. De beurs werd gehouden in de hal in het Landschaftspark en dat is altijd de moeite waard om te bezoeken als je het mij vraagt.

Dit weekend naar de Fototentoonstelling geweest in Wortel (België) bij FC 't Slot

Zoals ieder jaar weer een gezellige bedoening en weer leuke foto's gezien. 

Hieronder een paar impressies genomen met mijn smartphone (kwaliteit is niet zo heel erg goed blush )

The print

Ansel Adams produced some of this century's truly memorable photgraphic images and helped nurture the art of photography through his creative innovations and peerless technical mastery. This handbook - the third volume in Adam's celebrated series of books on photographic techniques - has taught a generation of photographers how to explore the artistic possibilities of printmaking. It remains as vital today as when it was first published.

The camera

This is an atrractively priced photography classic made accessible to a wider, new audience. It covers everything from "seeing" the finished photo in advance, to lens choices. It is illustrated with many of Ansel Adams most famous images.

The portfolios of Ansel Adams

A classic collection of the acclaimed photographer's limited edition portfolios.Ninety prints from the seven limited-edition portfolios of the noted photographer testify to Adams's sustained talent and continuing achievement.

Vandaag met de Nikon Club naar de Oostvaardersplassen geweest

Jammer genoeg niet de zeearend gezien maar wel veel andere leuke dingen:

 

Pagina's

Counter

 • Site Counter:389,798
 • Unique Visitor:16,192
 • Registered Users:4
 • Unregistered Users:21
 • Blocked Users:21
 • Your IP:34.229.113.106
 • Since:04 Jun 2017
 • Visitors:
  • Today:29
  • This year:114,301